Előfizetői tartalom

Rossz ötlet erőltetni az újraiparosítást Magyarországon

Portfolio
Alapvetően rossz ötlet az ipar részesedésének erőltetett növelése a magyar gazdaságban, mert egyrészt a szolgáltató ágazatok nagyobb stabilitást adnak, másrészt ezek részaránya a fejlettebb gazdaságokban magasabb, harmadrészt erőszakosan úgysem lehet így befolyásolni egy gazdaság szerkezetét - mutat rá körképében a Világgazdaság mai száma. A cikk apropója, hogy készül az Irinyi-terv névre hallgató kormányzati dokumentum, amely azt a célt tűzi ki, hogy néhány éven belül az ipar részaránya a GDP-n belül 30 százalékra nőjön a mostani 23,5 százalékról.

Az ipar megerősítésére az elképzelést bemutató Lepsényi István, a nemzetgazdasági tárca államtitkára szerint azért van szükség, mert azok az országok hamarabb lábaltak ki a recesszióból, amelyekben magas az ipar aránya. A lap által megszólaltatott szakértők szerint azonban ez tévedés.Kapcsolódó cikkünk2016.02.12Bejelentették az új magyar iparstratégiátNemcsak az elmélet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés