Előfizetői tartalom

Sikerült megállapodni: megúszhatja Amerika a kormányzati leállást

Portfolio
Kétpárti költségvetési megállapodást és a kormányhivatalok működését finanszírozó törvénytervezetet fogadott el péntek hajnalban az amerikai szenátus, hogy ne álljanak le a szóban forgó hivatalok. Most a képviselőház elé kerül az elfogadott csomag: ha ott még ma sikerül megszavazni, akkor különösebb következmények nélkül újra indulhat az USA működése.

A szenátorok nagy többséggel - 71-28 - arányban fogadták el a javaslatot, miután elhárult az az akadály, ami ellehetetlenítette a szavazást még csütörtök éjfél előtt. Azért nem siketült határidő előtt tető alá hozni a megállapodást a szenátusban, mert a Kentucky állambeli, republikánus párti Rand Paul szenátor blokkolta a szavazást azzal az indokkal, hogy az új költségvetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés