Előfizetői tartalom

Sorsdöntő adat érkezik - Az MNB lélegzetvisszafojtva figyel

Portfolio
Jövő héten jelenik meg az év első inflációs adata, ami különös jelentőségű lehet abból a tekintetből, hogy a fokozódó árnyomás valódi erejéről pontosabb képet alkothassunk. A jegybank számára is fontos lehet a mutató, hiszen iránymutatást adhat számára, hogy mennyire kell sietnie a monetáris politika szigorításával. A Portfolio által megkérdezett elemzők nem izgulnak az infláció elszaladása miatt.

A januári fogyasztói árindex mindig kiemelt figyelmet kap, hiszen nagyon sok vállalkozás időzíti ekkorra az árazási döntését, így az inflációban jelentkező változások ekkor fokozottabban érvényesülnek. Az idei első adat jelentőségét ezúttal az növeli, hogy tavaly az árdinamika fokozatos emelkedését jelezték az adatok, ami még azt a kérdést is felvetette, hogy vajon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés