Előfizetői tartalom

Sötét jóslat érkezett: a világ összeomlásáról ír a jósprofesszor

Portfolio
Nouriel Roubini, a 2008-as világgazdasági válságot előrelátó jósprofesszor újabb ijesztő prognózissal állt elő. Még tavaly írt tíz olyan kockázatról, amely recesszióba taszíthatja az Egyesült Államokat és a világot, a rossz hír pedig az, hogy ezek közül kilenc probléma továbbra is fennáll. Most azt gondolja, hogy 2020-ban jöhet a recesszió.

Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi konfliktus továbbra is komoly problémát jelent, Kína és a feltörekvő országok jelentősen eladósodtak, miközben Európában gazdasági, politikai és pénzügyi problémák vannak. Azonban a politikusok és a pénzügyi döntéshozók fegyvertárai sokkal visszafogottabbak, mint a 2008-as válság közepette voltak. A Fednek nem túl...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés