Előfizetői tartalom

Súlyos árat fizet a magyar állam - Mi lesz ebből?

Portfolio
Ahogyan szaporodnak az új IMF-megállapodással kapcsolatos kérdőjelek, úgy drágul egyre jobban a magyar állam piaci forrásbevonása. A csütörtöki kereskedésben - a csúnyán sikerült aukciókat követően - 40-50 bázispontos hozamemelkedés következett be a hosszabb lejáratú állampapírok esetében, így már két és féléves csúcson járnak a másodpiaci hozamok. A Portfolio.hu-nak nyilatkozó kereskedő szerint mindez mérsékelt forgalom mellett következett be, ugyanakkor a kilátásokkal kapcsolatban arra is figyelmeztetett, hogy az IMF-megállapodás vízválasztó lehet.

Az elmúlt napok eseményei alapján világosan látszik: a magyar piacok helyzetét elsősorban az új IMF-megállapodással kapcsolatos hírek határozzák meg és fogják meghatározni a következő hónapokban. Ennek legutóbbi jelei voltak a csütörtöki kötvényaukciók, ahol a kibocsátó a tervezett összeg felét sem tudta bevonni a piacról. Vagyis az idő előrehaladtával és a biztonsági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés