Előfizetői tartalom

Szabad elvonulást kapott Afrika diktátora

MTI
Mentesül a felelősségre vonás alól Robert Mugabe volt zimbabwei elnök cserébe azért, hogy lemondott - közölte a Reuters az egyezséget ismerő forrásokra hivatkozva. A tájékoztatás szerint az alku tárgyát képezi az is, hogy a 93 éves politikusnak szavatolják biztonságát a hazájában. Mugabe tudatta, hogy Zimbabwéban akar meghalni, s nem tervezi azt, hogy külföldi száműzetésbe vonul.

Egy kormányzati forrás szerint Mugabének nagyon fontos volt, hogy szavatolják számára az országban a biztonságot, de ettől még akkor utazhat külföldre, amikor jónak látja. A lemondott elnök tartott a feleségét övező ellenséges hangulattól, ezért szavatolni kellett számára azt is, hogy egész családja is biztonságban és félelem nélkül élhessen. Mugabe azóta állt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés