Előfizetői tartalom

Száguldanak a beruházások Magyarországon

Portfolio
A harmadik negyedévben a beruházások volumene 22%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet - jelentette ma a KSH. A nagymértékű növekedés a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus forrásaiból finanszírozott projekteknek, valamint a továbbra is élénk lakás- és egyéb ingatlanberuházásoknak köszönhető. A dinamikus bővülésből csupán a feldolgozóipar és a kommunikáció ágazat marad ki.

A beruházások 2016 óta viszonylag egyenletesen, gyors tempóban bővülnek, egyrészt az uniós források lehívásának, másrészt a magánberuházások élénkülésének köszönhetően.Az uniós források meghatározó szerepét mutatja, hogy a beruházásaikat leggyorsabban bővítő ágazatok között van a közigazgatás, az állami dominanciájú energetika, valamint az állami infrastrukturális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés