Előfizetői tartalom

Szerinted melyik ország a legvonzóbb turistacélpont Európában?

Portfolio
Amennyiben azt nézzük, hogy hány turista érkezett az országba, akkor 2016-ban messze Franciaország volt Európában (és egyébként az egész világon) a legvonzóbb turistacélpont, a helyi népesség arányában viszont már nem a franciák dominálnak. Jakub Marian blogján készített 2 látványos térképet Európa turisztikai nagyhatalmairól.

2016-ban a Világbank adatai szerint közel 590 millió külföldi turista töltött el egy vagy több éjszakát valamelyik európai országban (Törökországot és Oroszországot is beleszámítva), ezzel pedig a kontinens messze a világ legnépszerűbb turisztikai célállomása volt. Ha a külföldi turisták abszolút számát nézzük, akkor Franciaország egyeduralma megkérdőjelezhetetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés