Előfizetői tartalom

Szétesik az eurózóna a Nobel-díjas közgazdász szerint

Portfolio
Csak idő kérdése, hogy Olaszország, és más eurózónás országok is elhagyják az euróövezetet - mondta el Joseph Stiglitz, Nobel-díjas közgazdász a német Die Welt német lapnak adott interjújában. Az elismert szakember szerint Európa gazdasági problémáiért az euró, illetve a németek által erőltetett fiskális megszorítások a felelősek, a jelenlegi rendszer ilyen formában nem maradhat fenn.

Stiglitz szerint Európából egész egyszerűen hiányzik a döntésképesség, amikor olyan kulcsfontosságú reformok megvalósításáról van szó, mint a bankunió létrehozása, beleértve egy egységes betétbiztosítási rendszer kialakítását. Emellett az országhatárokon átívelő szolidaritással is komoly problémák vannak.10 év múlva is lesz euróövezet, az viszont, hogy miképp...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés