Előfizetői tartalom

Szijjártó szerint hatalmas globális kereskedelmi egyezmény kellene

MTI
Magyarországnak az az érdeke, és szorgalmazza is, hogy jöjjön létre egy európai-amerikai-kínai megegyezés arról, miképpen tartható meg a világkereskedelmet szabadnak és tisztességesnek, de leginkább hogyan kerülhető el a világkereskedelmi háború - jelentette ki a háromnapos kínai látogatáson tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön telefonon.

A miniszter Ningpo városban részt vett Kína és 16 közép-, illetve kelet-európai ország kereskedelmi minisztereinek találkozóján. Ezt megelőzően kétoldalú tárgyalást folytatott a kínai kereskedelmi miniszterrel és a kínai vámhatóságot vezető miniszterhelyettessel, valamint Csöcsiang tartomány kormányzójával. "Miután Magyarország egy kicsi, nyitott és exportorientált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés