Előfizetői tartalom

Szomorú kép az első fél éves magyar gyerekvállalási kedvről

Portfolio
Júniusban héttel több gyerek született Magyarországon, mint egy évvel korábban, azonban ez sem mentette meg az első fél évet, ami szomorú képet mutat a demográfiai trendjeinkről. Január-júniusban 2,4%-kal kevesebb gyerek született, mint 2017 hasonló időszakában. A fő ok a szülőképes korú nők számának csökkenése, ám a gyerekvállalási kedv ezt kiszűrve sem mutat emelkedést.

Az első fél évi számok a tavaszi fejlemények miatt lettek ilyen gyengék: abban a három hónapban ezerrel kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban. Szezonálisan igazított adataink szerint júniusban ugyan volt némi emelkedés a születésszámban, ám a szűk két éve tartó lejtmenet trendje nem tört meg.A csökkenő születésszám tendenciáját nem könnyű megfordítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés