Előfizetői tartalom

Tabudöntéssel fenyegetőznek az olaszok, máris idegesek a piacok

Portfolio
Az olasz miniszterelnök-helyettes, Luigi Di Maio kijelentései után ma délelőtt hirtelen emelkedésnek indultak az olasz állampapír-hozamok, ugyanis a piaci szereplők elkezdtek aggódni a kormány túlköltekezése, illetve az államadósság fenntarthatatlansága miatt. Bár délutánra visszakerültek a hozamok a tegnapi zárószintek környékére, azok továbbra is több éves csúcs közelében tartózkodnak. Két héten belül két hitelminősítő is felülvizsgálat alá veszi az olasz adósbesorolást, negatív hitelminősítői fejlemény esetén pedig újabb eladási hullám indulhat el az olasz kötvénypiacokon.

Luigi Di Maio olasz miniszterelnök-helyettes egy olasz újságnak adott mai nyilatkozatában elmondta, hogy az olasz államháztartási hiány jövőre átlépheti az EU által megszabott 3%-os GDP-arányos határértéket, vagyis a kormány korábbi ígéreteinek eleget téve - az EU-s szabályokkal szembe menve - a megengedettnél lazább költségvetési politikára készül. Várhatóan néhány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés