Előfizetői tartalom

Talicskázzák a pénzt külföldre a magyarok

Portfolio
Egyre több turista látogat hazánkba, és a magyarok is többet utaztak az elmúlt években, így érdemben növekedett a turizmus hozzáadott értéke is - tűnik ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványának adataiból. A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ág 2010 óta jóval gyorsabban növekszik, mint a teljes nemzetgazdaság, miközben a turizmus inflációja is magasabb volt az időszakban, mint a fogyasztói árindex emelkedése. A külföldi utazásokban is jelentős növekedést láthatunk, ami mögött a növekvő reáljövedelmek állhatnak. Nemcsak többet látogatunk külföldre, hanem a költések is megugrottak.

Dübörög a turizmusA turizmus hozzáadott értéke messze meghaladta a GDP növekedési ütemét 2010 óta, ami részben a hazai fejlesztéseknek, részben pedig az egyre növekvő reáljövedelmeknek köszönhető. A nemzetgazdasági átlagot érdemben meghaladó bővülés hatására a turizmushoz köthető ágazatok GDP-hez való közvetlen hozzájárulása a 2010-es 5,4%-ról már 6% fölé került.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés