Előfizetői tartalom

Teljesen új feltételeket kapott Bulgária az euró bevezetéséhez

Portfolio
Hiába felel meg a konvergencia-kritériumoknak, Bulgáriának még legalább egy évet várakoznia kell az euró előszobájának is nevezett európai árfolyamrendszerhez (ERM II) történő csatlakozásra, noha azt már idén tavasz-nyárra tervezte. Ráadásul az ERM II-belépés után is további új feltételek teljesítése vár Szófiára, mire végre bevezetheti majd a közös európai fizetőeszközt.

Hiába áll készen, nem léphet beA Bruxinfo összefoglalójából kiderül: több feltételhez is hozzákötötték az eurózóna pénzügyminiszterei csütörtökön azt, hogy Bulgária beléphessen az ERM II-be. Ráadásul ahhoz, hogy azután ténylegesen be is tudja majd vezetni a közös pénzt, további teljesen új feltételeket is teljesítenie kell: így például az igazságszolgáltatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés