Előfizetői tartalom

Tényleg bajban van a magyar gazdaság?

Portfolio
Az év elején arra utaló adatok jelentek meg, hogy a magyar gazdaság lassul, azonban ez valószínűleg csak átmeneti megtorpanás - olvasható a Citibank legfrissebb elemzésében. Az amerikai bank szakemberei egyelőre nem változtattak előrejelzésükön, emellett a keddi lépés után sok más elemzővel együtt arra számítanak, hogy egy százalék alá vágja majd a kamatot az MNB.

Fenntartjuk előrejelzéseinket, vagyis az idén 2,2 százalékkal, 2017-ben pedig 3 százalékkal növekedhet a magyar gazdaság - írja csütörtökön megjelent elemzésében Gárgyán Eszter, a Citibank régiós elemzője.Ugyanakkor hozzáteszi, hogy a januári ipari termelésről és kiskereskedelmi forgalomról szóló statisztika kellemetlen meglepetést okozott, ez pedig lefelé mutató kockázatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés