Előfizetői tartalom

Tényleg csak az árában lesz egyedülálló az új Puskás Stadion?

Portfolio
Első ránézésre nehéz arra a kérdésre válaszolni, hogy drága vagy olcsó lesz-e az új Puskás Stadion a maga 143 milliárd forintos költségével. Ha abból indulunk ki, hogy ezt a pénzt sok minden másra akár hasznosabban is elkölthetné a magyar kormány, akkor valószínűleg drága a beruházás, azonban ha azt nézzük, hogy a régióban és Európában mennyiért épültek hasonló stadionok, akkor nem kiemelkedő a magyar aréna költsége.

Akkor most olcsó vagy drága?Nehéz leegyszerűsítve válaszolni arra a kérdésre, hogy drágának számít-e az új Puskás Stadion nettó 142,85 milliárd forintért. Az alábbiakban szigorú szabályokat alkalmazva, próbálunk mérvadó összevetést bemutatni. Az alábbi szempontok alapján választottuk ki a létesítményeket: 2011 után elkészülő, vagy jelenleg is építés alatt álló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés