Előfizetői tartalom

Tényleg csökkent az infláció Magyarországon? A mögöttes számok nagyon nem ezt mutatják

Portfolio
Decemberben tovább lassult a hazai infláció, legalábbis a KSH által közölt fő adat szerint, azonban az MNB által közzétett, alapfolyamatokat megragadó árindexek alapján szó sincs csökkenésről. Sőt, a valós folyamatokat legjobban tükröző éves adószűrt maginfláció 2,7%-ról 2,9%-ra emelkedett, ami fokozódó árnyomásra utal a magyar gazdaságban.

Ma reggel tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a decemberi inflációs számokat. A fő éves mutató értéke ugyan 3,1%-ról 2,7%-ra esett, a maginflációs index viszont 2,6%-ról 2,8%-ra emelkedett, ami jelezte, hogy nem az inflációs nyomás enyhüléséről van szó, csupán átmeneti tényezők, jelen esetben elsősorban az üzemanyagárak zuhanása mérsékelte az árszínvonal növekedését.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés