Előfizetői tartalom

Tényleg gyengén indult az év a magyar iparban

Portfolio
Az előzetes adatokkal összhangban idén januárban havi alapon 0,1%-kal csökkent, éves összevetésben pedig csak 1,6%-kal nőtt a kiigazított ipari termelés Magyarországon - közölte ma reggel a KSH. Az igazi érdekesség az, hogy mi a helyzet a rendelésállományi adatoknál, márpedig ott sem látunk nagy fellendülésre utaló jeleket egyelőre. Az persze örvendetes, hogy az exportpiacaink (január és februári) konjunktúraadatai szép képet mutatnak.

Kapcsolódó cikkünk2017.03.07Nyoma sincs a beígért ipari élénkülésnekNem indult jól az évMegerősítette mai második felülvizsgálatával az előzetes januári ipari termelési adatokat a KSH, így tehát az ipari kibocsátás volumene 6,5%-kal meghaladta az egy évvel korábbit, de mivel idén kettővel több munkanap volt, ennek hatását kiigazítva a termelés csak 1,6%-kal emelkedett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés