Előfizetői tartalom

Tényleg veszély fenyegeti a kormány fontos célját?

Annak ellenére, hogy a kormány szigorúan tartja magát az alacsony költségvetési hiánycél teljesítéséhez, komoly veszély fenyegeti az államadósság-szabály idei érvényesülését - ez a legfőbb üzenete az Állami Számvevőszék napokban megjelent, ám indokolatlanul kevés figyelmet kapott féléves költségvetési elemzésének. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy a kormány a figyelmeztető hangok és a lehangoló adósságpálya ellenére miért nem aggódik.

Elkészítette félévente esedékes értékelését a költségvetés és az államadósság folyamatairól a Költségvetési Tanács, ennek önálló rendezvényt is szenteltek a múlt hét folyamán, azonban az ezt megalapozó - Magyar Nemzeti Bank és Állami Számvevőszék által készített - elemző anyagok nem kaptak nagy nyilvánosságot. Pedig több érdekes megállapítást is találhatunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés