Előfizetői tartalom

Tényleg az olaj dobatja be a törölközőt Putyinnal?

Portfolio
Megint kiújult az olaj árának esése, pénteken már 40 dollár alatti Brent-jegyzéseket láthattunk. Ha tartósan így marad, akkor sokaknak fájhat, az egyik legnagyobb vesztes Oroszország lehet. A Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) szerint lehet mozgástér az orosz büdzsében, ehhez viszont lényegesen gyengébb rubelre lenne szükség.

A héten fogadta el a 2016-os költségvetést Oroszország, melyben 50 dolláros hordónkénti olajárral és 63-as dollár-rubel árfolyammal számolnak. Ezek mellett 2300 milliárd rubelre, az orosz GDP 3 százalékára lőtték be a deficitet. A kormány várhatóan mindent megtesz majd a hiánycél tartásáért az olajár volatilitása mellett is - vélik a BofA-ML elemzői. A szakértők szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés