Előfizetői tartalom

Theresa May megteszi "utolsó" ajánlatát Brexit-ügyben

MTI
|
Portfolio
Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket - írta bennfentes forrásokra hivatkozva a szerdai Financial Times. A londoni gazdasági napilap hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint a Downing Street erről a tervről már értesítette mások mellett Angela Merkel német kancellárt. Nagy kérdés azonban, hogy a britek valójában mikor lépnek ki, mert a kilépési törvénytervezetből éppen a dátum maradt ki:

Kapcsolódó cikkünk2017.09.19Hatalmas trükkel mégis EU-tagok maradnak a britek?Theresa May pénteken Firenzében beszédet tart kormányának a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése utáni időszakra vonatkozó tervekről. May EU-ügyi főtanácsadója, Olly Robbins több európai fővárost értesített arról, hogy a pénzügyi ajánlat szerepel majd a brit kormányfő beszédében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés