Előfizetői tartalom

Tizenegy hónapja szenved a kínai ipar

Portfolio
Januárban tizenegyedik hónapja csökkent az ipari szektor aktivitása Kínában, és noha az lassabban történt, mint decemberben, még mindig a gazdaság visszaesését jelzi - derült a Caixin legfrissebb felméréséből a Reuters beszámolója szerint. A Caixin/Markit feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe 48,4 pontot ért el az év első hónapjában, ami egy hajszállal magasabb a múlt havi értéknél.

A Reuters által megkérdezett elemzők előzetesen 48 pontot, vagyis kismértékű csökkenést vártak decemberhez (48,2 pont) képest. A januári érték ugyanakkor még mindig 50 pont alatt jár, vagyis a szektor zsugorodását jelzi. A Caixin BMI új rendelések alindexe 48,5 pontra nőtt januárban, ami a legmagasabb eredmény az elmúlt hét havi csökkenés során. Az új exportmegrendelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés