Több mint hatéves csúcson az amerikai infláció

2018. július 12. 14:53    
nyomtatás
 
Júniusban éves alapon 2,9%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami több mint hatéves csúcsot jelent. A maginflációs index értéke eközben 2,2%-ról 2,3%-ra emelkedett.


A statisztika összhangban volt a várakozásokkal, a Reuters elemzői konszenzusa alapján ugyanis 2,9%-os éves, illetve 2,3%-os maginflációs adatra lehetett számítani. A fő index esetében ez a 2,9%-os érték több mint hatéves (legutóbb 2012 februárjában nőttek ilyen tempóban a fogyasztói árak), a maginflációs szám esetében a 2,3% másfél éves csúcsot jelent.

Több mint hatéves csúcson az amerikai infláció


Nem meglepő módon elsősorban az üzemanyag-, illetve energiaárak (+12% éves alapon) hajtották felfelé az inflációt, ugyanakkor több más termékcsoportban is a Fed 2%-os célját meghaladó ütemben emelkedtek az árak. A legfontosabb kivételt az élelmiszerek jelentették, amelyek éves alapon 1,4%-kal drágultak.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium