Több pénz állhat a házhoz a nyugdíjasoknak

2018. március 14. 10:33    
nyomtatás
 
Az országgyűlés elé terjesztett friss javaslat kötelezővé tenné a nettó árbevétel 85 százalékának szétosztását a nyugdíjas-szövetkezeti tagok között. Ez a kisebb, frissen alakult szövetkezetek egy részénél fenntartási gondokat okozhat - írja a Magyar Nemzet.


Amennyiben növelnék a kötelezően szétosztandó összeget, az akár 20% körüli emelkedést is jelenthet a szövetkezeti keretekben dolgozó nyugdíjasok számára. A Magyar Nemzetinek nyilatkozó piaci szereplő ugyanis azt jelezte, hogy az általuk alkalmazott kifizetési arány szerint 70 százalékot juttatnak a dolgozónak, harminc százalékból pedig fenntartják a szövetkezetet, illetve közös programokat szerveznek a tagság részére.

A Nyugdíjasok Országos Szövetségének (NYOSZ) vezetője, Némethné Jankovics Györgyi arról is beszélt, hogy a mostani javaslat által támasztott szigorúbb feltétel könnyebben megugorható az iskolaszövetkezeteknek, amelyek hosszabb ideje működnek, s mindössze egy újabb "lábat" növesztettek, amikor nyugdíjas-szövetkezet alapításába vágtak. Ezeknek ugyanis van megfelelő pénzügyi hátterük, jól működő könyvelési rendszerük, s nem jelent különösebb pluszköltséget a bérek számfejtése, illetve az új ágazat működtetése - írja a Magyar Nemzeti.

Az indoklás szerint egyébként azért vált szükségessé a változtatás, mert a nyugdíjas-szövetkezetekben valamennyi tagnak a személyes közreműködése arányában kell jövedelemhez jutnia. Az arányt a módosítás készítői 85 százalékban látják megfelelőnek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium