Előfizetői tartalom

Török pánik ide vagy oda, hatalmas meglepetés lenne, ha lépne az MNB

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa szinten tarthatja a 0,9%-os kamatszintet a Portfolio által megkérdezett elemzők szerint a keddi ülésen. A szakértők nem várnak változást az egyéb monetáris kondíciókban sem, miután az infláció a jegybank várakozásaival összhangban alakult júliusban, és a forint is viszonylag stabil maradt a törökországi árfolyamválság közepette. A Bubor azonban lassan emelkedhet, és 2019-ben eléri a "irányadónak mondott" kamatot.

Nem kell lépniNagy meglepetés lenne, ha az MNB bármilyen monetáris politikai lépést tenne, vagy változtatna a kommunikációján a kedden esedékes ülésen. A Portfolio elemzői konszenzusa szerint a jegybank kiváró állásponton maradhat, amelynek a fő oka, hogy a júliusi ülés óta nem okoztak meglepetést a makrogazdasági adatok, és a pénzpiaci fejlemények sem indokolnak lépést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés