Előfizetői tartalom

Totális kereskedelmi háború fenyeget - Kemény megtorlást lengetett be Brüsszel

Portfolio
Amennyiben Donald Trump úgy dönt, hogy beváltja fenyegetését, és vámot vet ki az európai autóimportra, akkor lépésére összehangolt nemzetközi válaszcsapással reagálhatnak a nagyhatalmak - figyelmeztette az Európai Bizottság az USA Kereskedelmi Minisztériumát egy pénteken elküldött dokumentumban. A Financial Times által megtekintett dokumentum 300 milliárd dollárnyi amerikai exportot érintő megtorlásról ír, ami az ország teljes kivitelének mintegy 20 százalékát érintené. Félő, hogy egy ilyen esetben szintet lépne a jelenlegi kereskedelmi háborús konfliktus, visszafordíthatatlan láncreakciót előidézve ezzel.

Júniusban szintet lépett az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi konfliktus, miután Donald Trump amerikai elnök a Twitteren kijelentette, hogy ha EU nem csökkenti az importált autókra kivetett, így az amerikai gyártókat is sújtó magas vámjait, akkor az amerikaiak is magas vámokat vezetnek be az Európából az Egyesült Államokba exportált autókra. Trump...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés