Tovább faragja csodafegyverét az MNB

2019. április 16. 08:39    
nyomtatás
 
Újabb 22,6 milliárd forinttal 1909 milliárd forintra csökken az MNB devizaswap-állománya - közölte a jegybank hétfő délután. Most hosszú futamidőn kötöttek újabb üzleteket a bankokkal.


Egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank az egy és három hónapos futamidőn nem kötött üzletet, a hat és tizenkét hónapos lejáraton 6,1-6,1 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 22,6 milliárd forinttal 1909,0 milliárd forintra mérséklődik - olvasható a jegybank közleményében.

Tovább faragja csodafegyverét az MNB
Klikk a képre!


Minden futamidőn a meghirdetett mennyiség 19 millió euro (6,1 milliárd forint) volt, melyre a bankok egy hónapon 44 millió euro (14,1 milliárd forint) értékben, három hónapon 79 millió euro (25,3 milliárd forint) értékben, hat hónapon 162 millió euro (52,0 milliárd forint) értékben, tizenkét hónapon 137 millió euro (43,9 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 2019. április 17-én 22,6 milliárd forinttal 1909,0 milliárd forintra mérséklődik. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 57,5 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 286,9 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 710,7 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 854,0 milliárd forintot tesz ki.

A Monetáris Tanács 2019. március 26-i döntésével a 2019 második negyedévére megcélzott átlagos kiszorítandó likviditás nagyságát az első negyedévi értékhez képest 100 milliárd forinttal csökkentette, és legalább 300-500 milliárd forintban határozta meg. A Monetáris Tanács rögzítette, hogy a jegybanki swapeszközök állományát a megcélzott kiszorítási hatás figyelembevételével határozza meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium