Tovább sarcolná az amerikai techóriásokat Európa lehetséges új vezére

2019. május 17. 18:36    
nyomtatás
 
Szorosabb együttműködésre lenne szükség az európai államok között, hogy a nagy digitális cégek által fizetett adót egységesítsék - mondta pénteken a CNBC-nek Margrethe Vestager, az Európai Bizottság versenyjogi biztosa, aki akár az új Bizottság elnöke is lehet.

Kereskedés Amazon-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Vestager az elmúlt években is egyik fő feladatának tekintette, hogy megadóztassa a nagy amerikai technológiai cégeket, például a Facebookot, az Amazont és a Goiogle-t. Eddig azonban nem sikerült átfogó megoldást találni, így például Franciaország márciusban saját digitális adót vetett ki.

Egyes vélemények szerint Vestager eséllyel pályázhat arra is, hogy Jean-Claude Juncker után ő legyen az Európai Bizottság következő elnöke. A politikus most azt mondta, hogy nagyobb igazságosságot szeretne elérni az adózásban, szerinte igazságtalan, hogy egyes cégek adót fizetnek, munkahelyeket teremtenek, közben olyan versenytársakkal kell versenyezniük a tőkéért vagy a képzett munkaerőért, akik kevesebbet fizetnek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium