Előfizetői tartalom

Tragikus képet láthatunk a magyar felsőoktatásról, de van reménysugár

Portfolio
Csökkenő hallgatói létszámról és egyre kevesebb kiadott diplomáról tanúskodnak az Oktatási Hivatal és a Központi Statisztikai Hivatal 2017-re vonatkozó részletes adatai, ezzel többéves mélypontokról beszélhetünk. A visszaesés persze részben a demográfiai folyamatokkal magyarázható, egy dolog azonban biztos: ezen az úton haladva a társadalom képzettségi szintje összességében nem fog javulni.

Mit mutatnak az Oktatási Hivatal adatai?Tavaly 63 100-an szereztek felsőfokú végzettséget vagy doktori fokozatot az Oktatási Hivatal adatai szerint, ami 2011 óta a legalacsonyabb szám. Korábban leginkább a felsőoktatási expanzió időszaka előtt - a 90-es években - láthattunk ennél alacsonyabb adatokat. Az új (bolognai) oktatási rendszer miatt ráadásul érdemes korrigálni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés