Trump beleszállt az amerikai jegybankba

2018. október 10. 08:49    
nyomtatás
 
Donald Trump ismét arról beszélt, hogy nem ért egyet az amerikai jegybank, a Federal Reserve (Fed) kamatpolitikájával. Az USA elnöke szerint nem kellene ilyen gyors ütemben szigorítani.


Donald Trumpnak nem tetszik, hogy a Fed tovább emeli a kamatszintet, szerinte ugyanis nincs szüksége a gazdaságnak arra, hogy olyan gyorsan szigorodjanak a monetáris kondíciók, mint ahogy a Fed emeli a kamatokat.

A Fed legutóbb szeptemberben emelte 25 bázisponttal a kamatsávot, miután az infláció elérte - meg is haladja - a jegybank 2%-os célját és a munkanélküliségi adatok teljes foglalkoztatást tükröznek. A jegybank további kamatemeléseket helyezett kilátásba.

Donald Trump azonban úgy látja, hogy a gazdaságnak nincsenek inflációs problémái, és a központi bank túl gyorsan emel, hogy megpróbálja letörni az áremelkedést. "Szerintem nem kellene ilyen gyorsan menni" - válaszolta az elnök a CNBC kérdésére.

Trump nem először kritizálta a Fed kamatpolitikáját, aki most azt is mondta, hogy nem beszélt Jerome Powell-lel, a Fed elnökével a kamatemelésről.

Andrew Brenner, a National Alliance igazgatója szerint Trump amiatt aggódik, hogy a magasabb kamatok nyomást gyakorolnak a tőzsdékre, ezért megpróbálja arra kérni a Fedet, hogy lassítson az emelésekkel.

Trump kritikái aggodalmat okoznak a központi bank függetlenségével kapcsolatban. A Fed azonban eddig bizonyította, hogy függetlenül működik a politikától.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium