Előfizetői tartalom

Trump "elsöprő erővel" fenyegeti Iránt

Portfolio
Donald Trump amerikai elnök "nagy és elsöprő erő" alkalmazására figyelmeztette Iránt, ha támadást intézne amerikai célpontok ellen. A "nagy és elsöprő erő" az elnök szerint azt jelentené, hogy "egyes területek teljesen elpusztulnának". Az Egyesült Államok elnöke kedden három Twitter-bejegyzésben is foglalkozott Iránnal, miután Teheránban élesen bírálták az ország legfőbb vallási vezetője, Ali Khamenei ajatollah és munkatársai ellen hétfőn hozott amerikai szankciókat.

A Teherán által közzétett nyilatkozatról úgy vélte, hogy "nagyon tudatlan és sértő", amely szerinte "csak azt mutatja, hogy (az irániak) nincsenek tisztában a valósággal". Egy másik mikroblog-bejegyzésben azt állította, hogy az iráni nép szenved, ráadásul ok nélkül, mert "a vezetőik minden pénzt terrorizmusra költenek". Majd egy újabb bejegyzésében közölte, hogy "az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés