Előfizetői tartalom

Trump nem fog örülni ezeknek a kínai számoknak

MTI
Elemzők által vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt Kína kivitele és behozatala áprilisban. A kínai vámszolgálat adatai szerint áprilisban az export 12,9 százalékkal nőtt éves összevetésben. Márciusban a kivitel még 2,7 százalékos csökkenést mutatott. A kínai behozatal 21,5 százalékkal emelkedett áprilisban a márciusi 14,4 százalékos bővülést követően. Szakértők a kivitel 6,3 százalékos, a behozatal 16 százalékos növekedésére számítottak áprilisra.

Áprilisban 28,78 milliárd dolláros kínai külkereskedelmi többlet alakult ki, nagyobb a várt 24,7 milliárd dollárnál. Márciusban 4,98 milliárd dolláros külkereskedelmi hiánya volt Kínának. Az idei első négy hónapban a kínai export 16,5 százalékkal, az import pedig 19,6 százalékkal emelkedett a tavalyi azonos időszakhoz képest. A politikailag is különösen érzékeny...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés