Előfizetői tartalom

Trump szintet lépett a kereskedelmi háborúban

MTI
|
Portfolio
Donald Trump amerikai elnök vasárnap Twitteren jelentette be, hogy jövő péntektől, a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások várható lezárulta után, rövid időre ugyan, de emelni tervezi a kínai árukra kirótt vámtarifákat. Az elnök közölte: 10 százalékról 25 százalékra, összesen 325 milliárd dollár értékben emelné a kínai árucikkekre kivetett vámok nagyságát.

Twitter-bejegyzésében az elnök azt írta: szerinte részben e vámoknak köszönhetőek az Egyesült Államok gazdasági eredményei, és ezért tervezi rövid időre megemelni a vámtarifákat 25 százalékkal. Mint írta: "Kína tíz hónapon keresztül a higtech-árucikkek után 50 milliárd dollár értékben 25 százalékos vámot, a más portékák után pedig 200 milliárd dollár értékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés