Előfizetői tartalom

Trump olyan lépésre készül, amivel saját híveit szúrja hátba

Donald Trump magát elitellenes forradalmárként, az amerikai középosztály védelmezőjeként beállítva nyerte meg a választást, és bár a szavak szintjén sokszor hangsúlyozza, hogy ő mennyire elkötelezett az egyszerű emberek élethelyzetének javítása iránt, gazdaságpolitikai intézkedéseiből nem teljesen ez rajzolódik ki. Azt azonban érdemes hozzátenni, hogy nem Trump találmánya ez a trickle-down economicsnak nevezett gazdaságpolitikai elv, ami úgy akar segíteni a szegényeken, hogy közben a gazdagoknak kedvez.

Mára már lerágott csonttá vált a téma, hogy 2016 a globalizáció elleni lázadás éve volt, amikor is a fejlett országok alsó-középosztályába tartozók nagy tömege adott hangot csalódottságának (lásd: Brexit-népszavazás). Ennek oka, hogy az elmúlt néhány évtizedben alig javultak az életkörülményeik, eközben pedig azt látták, hogy a szegényebb országok lakossága, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés