Előfizetői tartalom

Trumpnak elege van a kamatemelésekből - Nyíltan nekiment a Fednek

Portfolio
Kinevezése előtt azt hitte, hogy Jerome Powell az "olcsó pénz embere" lesz a Fed élén, ehhez képest meglepte, hogy az új elnök hivatalba lépése óta már kétszer kamatot emelt a jegybank - mondta Donald Trump amerikai elnök egy adománygyűjtő rendezvényen a Bloomberg beszámolója szerint. A politikus ezzel folytatta a jegybank kritizálását, korábban többször utalt arra, hogy nem kellene kamatot emelnie a Fednek.

Trump gazdag republikánus támogatók előtt beszélt egy adománygyűjtő rendezvényen még pénteken, ahol a Bloomberg forrásai szerint élesen kritizálta Jerome Powell Fed-elnököt, amiért eddig csalódást okozott neki. Az amerikai elnök 2016-os hivatalba lépése óta a Fed ötször emelt kamatot, ebből kétszer az idén, amikor már Powell volt az elnök. Korábban Trump már utalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés