Előfizetői tartalom

Ügyvezető miniszterelnök marad Matteo Renzi

MTI
|
Reuters
Matteo Renzi olasz kormányfő hivatalosan is benyújtotta lemondását az olasz köztársasági elnöknek szerda este, miután a parlament felsőháza szerda délután megszavazta a jövő évi költségvetést. Sergio Mattarella olasz államfő arra kérte Renzit, maradjon ügyvezető miniszterelnök, amíg ő egyeztet a pártokkal a következő lépésről.

Az olasz pártok többsége mielőbbi előrehozott választásokat sürget. Az államfő azonban kizárja, hogy 2017 elején választást tartsanak, mert jelenleg nincsen egységes választási törvény, más választási rendszer szerint kellene megválasztani a parlament felső- és alsóházának tagjait. Ráadásul az olasz alkotmánybíróság január 24-én jelenti be döntését a képviselők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés