Új kedvezményt kapnak a nyugdíjasok Percről-percre

2018. június 14. 11:20    
nyomtatás
 
A munkaerőhiány kezelését szolgálhatja az, hogy a kormány élénkíti majd a nyugdíjasok foglalkoztatását - mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormány tagja részleteket is elárult: egy fontos korlátozást eltöröl majd a kormány.

Nekifutunk megint az olimpiának 2018.06.14 11:20

Magyarország számára felemelő érzés lenne, ha egyszer olimpiát rendezhetne, báér hivatalos céldátum nincs ezzel kapcsolatban - mondta újságírói kérdésre Gulyás. A miniszter elmondta: nincs tervben hivatalos Purtyin-Orbán találkozó az oroszországi foci-vb alatt, de ha a magyar kormányfő oda utazik a döntőre, akkor "nehéz nem találkozni az orosz elnökkel".

Új kedvezményt kapnak a nyugdíjasok 2018.06.14 10:55

A jelenlegi szabályok szerint,ha egy nyugdíjas a minimálbér tizenkétszeresét keresi, akkor le kell mondani a nyugdíjáról. Ezt a szabályozást a kormány jövőre eltörli - jelentette be a miniszter. Már korábban, a jövő évi költségvetés benyújtásakor kiderült, hogy további kedvezményt kaphatnak a nyugdíjasok: amennyiben munkát vállalnak, akkor semmilyen közteher nem terheli a jövedelmüket, csak a 15%-os szja-t kell megfizetni. Vagyis a munkáltatók számára is kedvező lesz az idősebb generáció foglalkoztatása.

A köztisztviselők alapilletménye 2008 óta nem változott, néhány helyen egyéni megoldásokkal próbáltak ezen segíteni, például az önkormányzatoknál saját forrásból biztosítottak pénzt a béremelésekre. Gulyás Gergely szerint arra törekszik a kormány, hogy ezekre az egyedi megoldásokra ne legyen szükség, az eddigi szabályozás helyett világos bértömeg álljon rendelkezésre a központi államigazgatásnak és lehetőleg az önkormányzatoknak is, ebből lehessen különböző mutatók alapján béreket emelni.

Erről itt írtunk:

2018.06.14 05:05 Olyat léphet az Orbán-kormány jövőre, amire 10 éve nem volt példa

Az autópálya-építési program felülvizsgálatával kapcsolatban Gulyás elmondta: több szakaszt is vizsgálnak például az indokolt költségek szempontjából, ilyen a Miskolc-Kassa vonal is. Ezekkel kapcsolatban Palkovics László innovációs miniszter jelenleg készít el egy jelentést, ezt követően dönt a kormány.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium