Előfizetői tartalom

Új rekordok dőltek a magyar munkaerőpiacon

Portfolio
4 millió 450 ezer főre ugrott a foglalkoztatottak száma Magyarországon tavaly szeptember és november között (a 15-74 éves népességet vizsgálva), ami 36 ezres növekedés egy év alatt. Ez 59,8%-os foglalkoztatási arányt jelentett. A munkanélküliek száma ezzel párhuzamosan új mélypontra, 177 500 főre csökkent, ami 30 ezerrel alacsonyabb, mint az előző és azonos időszakában. Ez 3,8%-os munkanélküliségi rátát jelentett, ami 0,7%-ponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Ilyen alacsony rátát korábban nem láttunk.

A foglalkoztatottak száma az az őszi hónapokban tovább emelkedett, habár kétségtelen, hogy a növekedés üteme lelassult az elmúlt időszakban.Ezzel párhuzamosan egyre kevesebben vannak állás nélkül. Kedvező folyamatnak mondható az is, hogy a közfoglalkoztatás lassú csökkenése mellett valósul meg a foglalkoztatás növekedése, vagyis az elsődleges munkaerőpiac továbbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés