Előfizetői tartalom

Újabb figyelmeztetés: hatalmas megszorítást vár el Brüsszel a kormánytól

MTI
|
Portfolio
Az Európai Bizottság újra figyelmeztette a magyar kormányt, hogy október 15-ig érdemi változtatásokat hajtson végre a jövő évi költségvetésben - mondta Varju László (DK), az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten azt követően, hogy más ellenzéki és kormánypárti politikusok mellett találkozott Manfred Bergmann-nal, az Európai Bizottság (EB) Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának Magyarországgal foglalkozó új igazgatójával.

ElőzményekA mostani látogatás előzménye az Európai Bizottság májusi döntése, melynek során a brüsszeli testület újfajta költségvetési eljárást indított Magyarországgal szemben. Majd ezt a javaslatot el is fogadta az Európai Bizottság Tanács júniusban. Magyarországgal szemben azért indult eljárás, mert a költségvetés egyenlege tartósan eltér a középtávú költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés