Előfizetői tartalom

Újabb húzás Trumptól: deviza-manipulátornak minősítették Kínát

MTI
|
Portfolio
Washington hétfőn magyar idő szerint késő este deviza-manipulátornak minősítette Kínát, azzal vádolva meg a pekingi vezetést, hogy szándékosan gyengíti nemzeti fizetőeszközét. A lépés erősen politikai hátterű, mert Kína hivatalosan nem felel meg a devizamanipulátor besorolásnak és valójában érdemi gyakorlati következménye sincs ennek a "státusznak", igaz ürügyet szolgáltathat további amerikai kereskedelmi háborús lépések megtételére.

Az amerikai pénzügyminisztérium hétfőn a pénzpiacok zárása után hozta nyilvánosságra közleményét, amelyben Kínát deviza-manipulátornak minősítette. A közleményt, Steve Mnuchin miniszter aláírásával, nem sokkal azután tették közzé, hogy Donald Trump amerikai elnök Twitteren ismételten szemrehányást tett Kínának azért, mert szerinte szándékosan gyengíti nemzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés