Előfizetői tartalom

Újabb mélységben az európai hozamok - jön a kamatvágás?

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének múlt heti bejelentése óta - miszerint decemberben felülvizsgálják a havi 60 milliárd eurós eszközvásárlási programot - még inkább a mélybe kerültek az eurózónás kötvényhozamok. A befektetők többsége arra számít, hogy nem csak a felvásárlás összegét és idejét terjeszti ki az EKB, de a most -0,2 százalékos irányadó betéti rátát is tovább vágja. Egyre több ország állampapírhozama süllyed e szint alá és esik ki ezzel az eszközvásárlási programból. A tegnapi üzenet alapján persze a Fed is közbeszólhat a decemberi lépést illetően.

Növekednénk, de miből? Erről is szó lesz a Portfolio következő befektetői klubján. Információ és jelentkezés Az EKB kormányzótanácsának múlt heti kamatdöntő ülése után Draghi kifejtette: új lazító intézkedéseken gondolkoznak, amelyekről a decemberi friss inflációs előrejelzés elkészülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés