Előfizetői tartalom

Újabb óriási elszámolási vitába keveredett Magyarország

Portfolio
Alig zárta le az Eurostat az Eximbank elszámolása ügyében folytatott többéves vitáját Magyarországgal, újabb frontot nyitott. Most azt állítják, hogy a jegybanki alapítványok az államháztartás részét képezik. Bemutatjuk, hogy a magyar hatóságok hogyan érveltek és mit okozhat, ha ismét az uniós hivatal kerül ki győztesen.

Nem dőlhetnek hátra a magyarországi statisztikai hatóságok: több évig tartó elszámolási vita után az Eximbank ügyét elbukta hazánk az Eurostattal szemben és most a jegybanki alapítványok miatt vizsgálódik az EU hivatala. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy továbbra is fenntartásokkal kezeli a magyar államháztartási- és államadósság adatok minőségét, mert érvelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés