Előfizetői tartalom

Újabb válság a láthatáron - Óriási bajba kerülhet Törökország, ha átlépi a vörös vonalat

Portfolio
Recep Tayyip Erdogan török államfő a vasárnapi helyhatósági választások előtt ismét csúcsra járatja külföldellenes retorikáját, így próbálva kompenzálni pártszövetségének csökkenő népszerűségét. A török gazdaság recesszióba süllyedt, a munkanélküliség gyorsan nő, az inflációt továbbra sem sikerül megzabolázni, emiatt pedig az emberek egyre elégedetlenebbek a hatalmon lévő politikai vezetéssel. Erdogan tavaly is hasonló kommunikációs eszközökhöz nyúlt a líraválság közepette, kevés sikerrel, most azonban, ha nem jól keveri a kártyákat, újabb válsághelyzetbe manőverezheti az országot. Az Egyesült Államok gyakorlatilag ultimátumot adott Törökországnak egy orosz fegyverbeszerzési ügyben: ha Erdoganék átlépik ezt a vörös vonalat, akkor felkészülhetnek az amerikai szankciókra, ami nagyon komoly következményekkel járhat mind politikailag, mind gazdaságilag.

Próbatétel előtt Erdogan legyőzhetetlenségeVasárnap helyhatósági választásokat tartanak Törökországban, Recep Tayyip Erdogan államfő és az általa vezetett AKP-MHP pártszövetség pedig a közvélemény-kutatások alapján komoly népszerűségvesztésre készülhet a tavalyi elnökválasztási, illetve az előző önkormányzati választások eredményéhez képest. A Teneo rövid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés