Előfizetői tartalom

Ujjong Putyin népe, pedig Oroszország csapdába esett

Portfolio
Már 18 éve annak, hogy Borisz Jelcin megnevezte utódját, akitől azt várta, hogy képes lesz konszolidálni a társadalmat. Vlagyimir Putyin azóta vaskézzel irányítja az országot - hol miniszterelnökként, hol elnökként -, és borítékolható, hogy újabb hat évre kap felhatalmazást a vasárnapi elnökválasztáson. Putyin hatalmát az sem ingatta meg, hogy a gazdaság gyengén teljesített az elmúlt években, a reálbérek visszaestek, és Oroszország egyre inkább elszigetelődött, miután a Nyugat szankciós politikát alkalmazott ellene a Krím elcsatolása miatt. A következő években a gazdaság magára találhat, de a növekedés nem lesz túl robusztus, miközben a geopolitikai kockázatok fennmaradhatnak.

Újabb hat évig vezetheti Oroszországot Vlagyimir Putyin, aki a felmérések szerint a voksok nagyjából 70%-ára számíthat a vasárnapi elnökválasztáson. Az orosz vezető népszerűsége töretlen, habár érdemes fenntartásokkal kezelni a nyilvános közvélemény-kutatásokat, hiszen az országban nem publikálhat bárki kénye-kedve szerint felméréseket. A független - vagyis nem Putyin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés