Újra tépik a Bitcoint, közeleg a 10 ezer dolláros határ

2018. február 14. 21:03    
nyomtatás
 
Úgy tűnik, hogy a Bitcoin továbbra is szorosan együtt mozog a fejlett piaci részvényindexekkel, csak sokkal nagyobb kilengések mellett, mert ma 7%-os ugrással átvitte a 9000 dolláros szintet és így nagy lendülettel közelíti a 10 ezer dolláros kerek szintet. Közben amint megírtuk: az amerikai részvényindexek is jókora emelkedést produkáltak, noha a mai inflációs adat és kötvénypiaci reakció nem feltétlenül efelé mutatna a múlt heti összefüggések alapján.

2018.02.14 20:25 Nincs megállás: szárnyal Amerika, bár 4 éves csúcson a kötvényhozamA február elején indult amerikai részvénypiaci mélyrepüléssel párhuzamosan (illetve kissé még az előtt) a bitcoin és más vezető kriptopénzek masszív áresést szenvedtek el, sokan a szabályozás világszerte történő szigorításával és komolyabb figyelmeztetésekkel magyarázták ezt. Az árfolyam átmenetileg 6000 dollár alá is benézett, azaz a történelmi csúcshoz képest mintegy 70%-os áresés következett be másfél hónap alatt. A gyors emelkedést tehát gyors esés követte, mint ahogy ezt a részvénypiacokon is megfigyelhettük kisebb amplitúdó mellett. Aztán ahogy a részvénypiacok is elérték a padlót (?), a bitcoin és társai is a jelek szerint új erőre kaptak az utóbbi napokban és most mindegyik vezető kriptopénz jelentős emelkedésben jár.

A coinmarketcap.com adatai szerint a Bitcoin 7%-os ugrást produkált az utóbbi 24 órában 9300 dollár közelébe, ami egyhetes távon 15%-ot jelent. Az Ethereum hasonló áremelkedést mutat, a Ripple a 6%-os egynapi emelkedés mellett 43%-ot ugrott egy hét alatt. A Litecoin esetén 31%-os, illetve 41%-os szárnyalásról beszélhetünk. Utóbbiban a Bloomberg cikke szerint az a spekuláció is benne lehet, hogy ez a pénz a közeljövőben elágazhat, azaz forkolhat és még ezt megelőzően akarnak a befektetők bezsákolni a pénzből.

Újra tépik a Bitcoint, közeleg a 10 ezer dolláros határ


Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium