Előfizetői tartalom

Ultimátumot adott Orbán Viktor legfontosabb szövetségese: idén eldőlhet a lengyel euró sorsa

MTI
|
Portfolio
Az euró bevezetését a nyugat-európai gazdasági szint eléréséig megakadályozó nyilatkozat aláírását ajánlotta szerdán a többi nagy lengyel parlamenti frakció vezetőjének Jaroslaw Kaczynski. Az ország de facto vezetője, Orbán Viktor magyar kormányfő fontos szövetségese ezzel gyakorlatilag választási helyzet elé állítja a pártokat és szavazóikat, hogy akarnak-e belátható időn belül eurót. Emiatt tovább nőtt az idén esedékes lengyel parlamenti választások tétje.

A lengyel kormánypárt elnöke szerdai rendkívüli sajtóértekezletén elmondta: nyilatkozat-tervezetet küldött a legfontosabb lengyel parlamenti tömörülések vezetőinek. Ez arról szól, hogy garantálják: Lengyelországban nem vezetik be az eurót, "amíg nem érjük el a határainktól nyugatra fekvő országok gazdasági szintjét" - fogalmazott. Mint hozzáfűzte, a fő viszonyítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés