Előfizetői tartalom

Úszik a készpénzben Magyarország - itt a megoldás

Portfolio
A pénzügyi szektor digitalizációja jelentősen csökkentheti a készpénzhasználatot, Magyarországon a GDP mintegy 15 százalékát teszi ki a forgalomban lévő készpénz, a készpénzhasználat költsége évente 400-450 milliárd forint - mondta a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Mastercard szervezésében megtartott Tech Show című konferencián.

Balogh László kiemelte: az Európai Unió államaiban átlagosan a GDP 8 százalékát adja a forgalomban lévő készpénz mennyisége. A pénzügyi szféra digitalizácójával a készpénzhasználat ráfordításainak legalább a felét meg lehetne spórolni - mondta. A pénzintézetek "rohamléptekben" készülnek az azonnali fizetések rendszerének jövő év közepén történő bevezetésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés