FONTOS Megtörtént Izrael ellencsapása Iránnal szemben, itt vannak a részletek
 
Előfizetői tartalom

Üzemek ezreit csitította el Kína a brutális szmog miatt

Portfolio
Mivel az egészségügyi határérték hétszerese körüli az apró szálló por koncentrációja pekingi levegőjében, szombattól négy napra újra a legmagasabb szmogriadót rendelték el a kínai hatóságok - írja az AFP. A francia hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó pekingi illetékes elmondása szerint csak a fővárosban és környékén 2100 üzemet állíttattak le, illetve kötelezték kitermelése csökkentésére és ezt napi szinten ellenőrzik is.

A cikk szerint a pekingi régión kívül további 33 városban léptek életbe a termelést és így az emissziót korlátozó lépések, hogy a szmog helyzet javulhasson. Ezzel párhuzamosan például Pekingben ezeken a vörös riasztást jelentő napokon nagyjából az autók felét kitiltják a közlekedésből és a tömegközlekedési kapacitásokat növelik meg. Az amerikai nagykövetség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés