Előfizetői tartalom

Még egy lista, ahol Románia megelőzi Magyarországot

Portfolio
Miközben a visegrádi országok egymáshoz viszonyított helyzete nem változott, keleti szomszédunk, Románia megelőzte Szlovéniát, Ukrajna pedig 16 helyett lépett előre a Világbank Doing Business rangsorában. Hazánk nemzetközi és regionális versenyképessége minimálisan javult, azonban a visegrádi országok mellett Romániában, Bulgáriában és Szlovéniában is jobban megéri vállalkozást alapítani. Az első helyen viszont nem történt változás: továbbra is Szingapúrban a legjobb vállalkozni - épp úgy, mint tavaly.

A mai nap tette közzé a Világbank a Doing Business 2015-ös jelentését, amely különböző paraméterek alapján arról mutat képet, hogy mennyire jó vállalkozni egy adott országban. A régió országai közül továbbra is Lengyelország áll az élen, azonban 2 helyet rontott a korábbi pozícióján. A lengyelek mellett a szlovákok és a bolgárok 2, a szlovénok 5 hellyel csúsztak lejjebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés