Előfizetői tartalom

Valósággal felrobbantak az áfabevételek

Portfolio
A második negyedévben 22,6 milliárd forintos többletet ért el a kormányzati szektor, ami a GDP 0,2%-át tette ki. Erre legutóbb negyedéves alapon 2016 harmadik negyedévében volt példa. Az egyenleg lényegesen jobb a 2017-es azonos időszaki adatnál. Ezzel a hiány 4 negyedéves gördülő átlaga 2,7%-on állt az idei első félév végén.

Többletet produkált a második negyedévben az államháztartás a KSH keddi közlése szerint. Ez a bevételek jelentős növekedésének volt köszönhető elsősorban. Összesen 490,6 milliárd forinttal, 11,6%-kal emelkedtek a bevételek, elsősorban a termelési- és importadók növekedésének köszönhetően. Ezen belül az áfabevételek 142,9 milliárd forinttal voltak magasabbak, csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés